brosur_tasarimiBroşür Tasarımı

Broşür, birden fazla   şirketin piyasaya sürdüğü her çeşit ürünün reklamının en uygun fiyatla ve en kolay yoldan insanlar ile buluştuğu ve ayrıca tanıtılacak ürünler ile firma hakkında resimlerin olduğu bir reklam yöntemidir. Genel olarak az sayıda sayfadan oluşan bu tanıtım şekli içerisinde firma ürünlerinin özellikleri ön planda tutularak tüketicinin dikkatinin çekilmesi için bir takım çalışmalar uygulanır. Bu tarz  tanıtım ve reklam ürünü broşürler ister, posta yolu ile yapılabilir ve  aynı zamanda elden dağıtım şekli ile  insanlara ulaştırılarak yapılmaktadır. Ancak bu noktada broşür tasarımı olarak son derece dikkat çekici kaliteli bir dizayn ile tasarlanmalı ve ürünlerin, broşürleri gören kişierin dikkatini çekecek tarz da olmalıdır. Şirketimizin yapmış olduğu kalıtsal çalışmalar sitemizdeki örnekleri  ile birçok talep almıştır. Bu noktada şirketimiz bünyesinde bulunan hazır haldeki birbirinden güzel ve oldukça ilgi çekici şablonlar üzerinden istenilen her hangi bir broşür seçilebilir ve insanların en fazla bir ya da iki defa baktıkları bu broşür çeşitleri açısından ilk seferde tüm ürünlerin bakılmasına yardımcı olan tasarımlardan tüyolar alınabilir.

Broşür Tasarımında Kullanılan Araçlar

Broşürler birçok alanda karşımıza çıkan tanıtım araçlarıdır ve kısa vadede çok etkili olabilecek bir araçtır. Ancak kısa bir incelemenin ardından elden çıkarılacağı için etkili bir broşür tasarımı gerçekleştirilmelidir ki aklıda kalıcı olsun. Broşürler lokanta, hastane, otel, okul, belediye ya da bir söyleşi tanıtımı ile ilgili olabilir. İhtiyaca göre farklı boyutlarda tasarlanabilir ancak genellikle A4 boyutunda tasarlanır. Etkili bir broşür tasarlamak için hangi alanda broşür hazırlanacak olursa olsun mutlaka iyi bir araştırma evresi geçirmesi gerekmektedir. Ayrıca broşür tasarımı isteyen müşterinin istekleri dinlenmeli, neyi vurgulamak istediği iyi bir şekilde anlaşılmalıdır. Firmanın adres bilgileri, telefon bilgileri var ise farklı iletişim bilgileri eksiksiz olarak alınmalıdır. Sonrasında broşür tasarımı isteyen firmaya doğru sorular yöneltilerek broşür hazırlar iken gerekli olabilecek olan bütün bilgiler, veriler elde edilmelidir. Doğru bir analiz gerçekleştirilmeli ve geniş kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır.

Broşürün Yapısının Önemi

Broşürler sabit bir yapısı olmamakla beraber genellikle A4 boyutunda, 1 ya da 2 kırımlı olarak tasarlanır. A4 boyutunun yanı sıra A5 boyutu en sık kullanılan boyuttur. A5 boyutunda hazırlanan broşürler genellikle tek sayfa olur yani kırımı yoktur. Bu tek sayfanın bir tarafı tanıtım içeren diğer tarafı afiş şeklinde de tasarlanır. Broşürler hazırlanır iken öncelikle elimize bir kağıt alıp manuel olarak katlayıp gözlemlemek daha net fikirler ortaya koyulmasına yardımcı olabilir. Hazırlanan broşürde görsellik de son derece önemlidir. Özellikle kapak kısmında etkili bir görselin kullanılmış olması son derece önemlidir. Dikkat çekici olacağından dolayı broşürün ilgi çekmesine de yardımcı olur. Şirketimizin yaptığı broşür tasarımı birçok firma tarafından tercih edilir. Çalışmalarımız için gelen yoğun talepler doğrultusunda görüşmeler yapılmaktadır.

WhatsApp chat